In 2011 is Maurice Reijm afgestudeerd als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De jaren erna was hij op diverse terreinen actief, onder meer in een collectief van recent afgestudeerden met een pop-up winkel in Rotterdam. Daarvoor heeft hij het concept “De interieur dokter” ontwikkeld en uitgevoerd waarin hij ‘patiënten’ diagnosticeerde en een recept voorschreef voor verbetering in hun interieur en woonwensen.

In 2014 mocht hij aanschuiven bij een 2M architectuur in Reeuwijk en daar brede ervaring en aanvullende kennis opgedaan in ontwerpen en begeleiden van een verscheidenheid aan interieurprojecten. Daarnaast heeft hij samen met Architectenbureau Drost BNA aan uiteenlopende projecten gewerkt, waarbij ook algemene architectuur en technische tekeningen aan bod kwamen, wat zijn kennis en ervaring verder verbreedde.

In 2018 volgde Maurice een aanvullende opleiding voor verlichting in de architectuur, een van de snel ontwikkelende onderdelen in de interieur architectuur. Dit deed hij bij de Lighting design academy in Amersfoort. In dat verband heeft hij aansluitend recent een ontwerp aangeleverd voor het A’dam Light Festival.

In 2019 is Maurice formeel zelfstandig interieurarchitect geworden, ook al kwamen veel opdrachten voorheen al uit het eigen netwerk. Zijn ervaring is dat zijn eigen klanten het meest voor nieuwe opdrachten zorgen, op zichzelf een goed teken. En zij refereren ook graag, als daaraan behoefte is.